Sunt goi si superbi, cu siguranta sunt francezi

La biserica, preotul se intalneste cu un tanar enorias:
– Ce te aduce la biserica, Ioane?
– Iaca, am venit sa ma spovedesc.
– Nu-i nevoie, ti-am citit blogul…

Un faimos colectionar de arta se plimba pe strazile orasului, cand a vazut la usa unui mic anticariat o pisica mica si slaba care bea lapte dintr-o farfurioara. Privirea expertului nu se putea insela: farfurioara era o piesa foarte veche si deosebit de valoroasa, poate chiar piesa pe care o cautase intreaga viata. Incercand sa isi pastreze calmul, a intrat in magazin si i-a oferit proprietarului doi dolari pentru pisica, dar acesta a refuzat. Disperat, colectionarul a tot urcat pretul, pana la 20 de dolari. Vanzatorul a luat banii si i-a pus pisica in brate. Proaspatul proprietar al felinei s-a uitat la farfurioara si pe un ton nepasator a spus :
– La pretul asta ati putea sa imi dati si farfurioasa pisicii. S-a obisnuit cu ea si m-ar scuti si pe mine sa mai cumpar alta. Proprietarul a refuzat vehement:
– In nici un caz, nu o vand pentru nimic in lume. Este farfurioara mea norocoasa. Doar saptamana asta am vandut la pret bun 28 de pisici.

Doi baietei care se jucau pe strada au intrat din intamplare intr-o galerie de arta moderna. Cateva minute au privit inmarmuriti picturile si sculpturile expuse, apoi unul dintre ai a tipat:
– Repede! Sa fugim inainte sa spuna ca noi le-am stricat!

Arta abstracta este adesea greu de inteles, asa cum au patit si doi vizitatori ai unei expozitii de gen, buni prieteni si pasionati de arta.
S-au oprit in fata unei panze, un amestec de culori si forme, iar unul dintre ei a intrebat:
– Ce e asta?
Celalalt i-a raspuns:
– Ar trebui sa fie un cowboy pe cal.
Dupa cateva momente de tacere, a venit si replica:
– Si de ce nu este?

Cand o doamna din Anglia a ajuns pentru prima oara la Luvru, nu stia la ce sa se uite mai intai.
A trecut dintr-o sala in alta, de la o lucrare la alta, fermecata de ce vedea. Pana cand s-a oprit in fata uneia, a privit indelung si a izbucnit:
– Cum puteti pune o lucrare atat de urata la Luvru? Este oribila, este cel mai urat portret pe care l-am vazut vreodata, va face de ras muzeul!
Paznicul s-a apropiat si i-a spus
– Pardon, Madame, dar nu este o pictura, este o oglinda.

Un britanic, un francez si un rus admirau impreuna un tablou dintr-o galerie de arta. Pictura ii infatisa pe Adam si Eva, langa Pomul Cunoasterii, bucurandu-se de minunile Edenului.
– Uite cat de calmi si rezervati sunt, a spus englezul, cu siguranta ca sunt britanici.
Francezul a replicat:
– In nici un caz. Sunt goi si superbi, cu siguranta sunt francezi.
Rusul a mai privit cateva clipe tabloul, apoi a spus pe un ton resemnat:
– Nu au haine, nu au case, au de mancare doar un mar si cred ca sunt in Paradis? Sunt rusi.

Se spune ca Picasso a surprins un hot in locuinta sa. Intrusul a reusit sa fuga, dar artistul i-a retinut figura si la cererea politiei a facut un portret robot. Pe baza desenului politia a fost nevoita sa aresteze cativa suspecti: o calugarita benedictina, pe ministrul Finantelor, o masina de spalat si Turnul Eiffel.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.