Pachelbel – Canon în D Major

Iubesc muzica barocă. Îmi mângâie sufletul. Şi cum ziua aceasta este atât de luminoasă şi de senină… se potriveşte perfect.

Johann Pachelbel (n. august 1653 în Nurnberg – d. 3 martie 1706 Nurnberg) a fost un compozitor german de muzică barocă, apreciat de Johann Sebastian Bach.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=DZHw9uyj81g&NR=1]

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

3 Responses to “Pachelbel – Canon în D Major”

  1. Nu-mi vine sa cred! Este de neexplicat! Sau tocmai asta e explicatia de ce ne-am”întalnit”?!
    Asa cum te-“am gasit” pe tine, im lumea asta mare a blogurilor, asa am gasit înca o persoana, cu care zilnic descopar ca mai avem înca si înca un punct comun, înca o preocupare comuna…Pur si simplu nu pot sa cred ca poate exista atâta coincidenta!

    Poti sa crezi ca Pachelbel- Canon – în interpretarea Orchestrei filarmonice din Berlin sub conducerea minunatului Von Karajan- este una din piesele mele de suflet? La fel ca si Camille Saint-Saens -Carnavalul Animalelor (culminând cu Lebada) sau Vanessa Mae (piesa top Caravana)…

    [Ieri am aflat pe pagina celeilalte despre faptul ca lumea în care se învârte ea de zeci de ani de zile se intersecteaza cu “dragostea mea” din adolescenta- care m-a marcat pana în zilele acestea (Mircea Eliade, cultura indiana, Maitreyi Devi…)]
    Tja- ce mare si totusi ce mica este lumea! Si ce bine e când vezi ca nu esti singura! 🙂

  2. David.M.

  3. calatorul

    @ Carmen: o dovada ca cine se aseamana se aduna. 🙂

    @ David: Nu este chiar offtopic. Ne-au placut oamenii astia-orchestra.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.