Lipsa de masura

Nu poti sa nu dai si peste idioti pe lumea asta si ei nu se simt bine daca nu te incurca pe tine. Idiotul, in cazul de fata o ea, tocmai a aterizat de pe planeta Marte sau poate de pe Uranus, nu are nici o jena si nici o tresarire sa fie un incurca-lume… Aud si ca vrea sa faca un doctorat!

Asta ma duce cu gandul la toti insii cu creierul neted si cu sinapsele – cate sunt – innodate care vaneaza diplome. Sufera de diplo-manie si nu vad cat de penibili, cat de nuli si de neaveniti sunt. Sunt cu desavarsire lipsiti de simtul ridicolului si, probabil, de simtul realitatii. Altfel, ceva ar tresari in ei, un muschi, o vinisoara… ceva. S-ar duce sa vanda ziare sau inghetata la coltul strazii, poate acolo ar fi buni. (Nu vreau sa credeti ca ii insult pe cei care fac asta sau ca am o parere proasta despre ei; am o frumoasa relatie de amicitie cu dna de la care cumpar ziare).

Si de ce si-ar sti masura si ar sta in banca lor modesta daca se poate altfel? Nu ar fi pacat? Extrapoland, as zice, pentru ca sunt un mic pachet de nervi, ca traim intr-o lume a fraudei. Si in lumea asta a fraudei cei corecti, o nesemnificativa minoritate, sunt cei prosti.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

9 Responses to “Lipsa de masura”
  1. Felix

    sincer sa fiu, si eu sunt cat de cat un vanator de diploma, avand in vedere ca in facultate nu ma invata ceea ce am eu nevoie pt domeniul in care lucrez in clipa de fatza…dar o diploma in programare, chiar daca nu e limbajul de programare de care am eu nevoie, e o diploma in progrmare care ar putea sa-mi dubleze sau mai mult salariul…ma rog…acuma depinde de caz…ca am mai intalnit persoane cu diplome peste diplome dar care puse in fata calculatorului habar n-aveau ce sa faca… 😐

  2. calatorul

    Tocmai. La ei ma refer, ca asa, am si eu cateva diplome, dar vreau sa cred ca am invatat serios pentru ele…
    As fi putut da multe exemple in post care sa ilustreze ideea, dar am zis sa nu transform blogul in sac de box sau pubela. Pe de alta parte, exista aceste personaje, dupa cum exista multe rele pe lume. Si chiar daca blogul meu se opreste in special asupra partii luminoase, ar fi o copilarie sa o excluda pe cealalta.

  3. el jeffe

    Diplomele nu fac 2 bani. Conteaza sa stii sa te descurci in viata. In final nu cred ca titulatura e ceea ce conteaza ci mai degraba conteaza sa ai venituri suficiente ca poti duce un trai fara griji. Conteaza sa fi multumit de tine invariabil de ce fac cei din jurul tau.
    Ce conteaza daca x,y isi iau diplomele cu “pile” sau alte metode ? Parerea mea e ca ar trebui ca fiecare sa fie interesat de ograda sa, sa faca in asa fel incat sa-i mearga lui bine pentru ca daca tie iti merge foarte bine nu te deanajeaza faptul ca altuia ii merge la fel de bine desi el nu a tras la viata lui atat cat ai tras tu.
    Cat despre prostii care au aspiratii inalte, sa fim seriosi : cand vreodata va recunoaste cineva sus si tare : “da sunt prost , ce caut eu aici ? sunt prea prost sa fac un doctorat sau mai stiu eu ce !”. Si aici raman la aceeasi idee de mai sus, cel mai bine in cazuri de genu asta este sa-ti pese de ceea ce faci tu si esti tu in stare sa faci si sa-i lasi pe “prosti” sa-si vada de treaba lor. In final sa fii tu multumit de tine asta e tot ce conteaza

  4. calatorul

    Da, si eu ii las in pace si imi vad de viata mea, dar nu pot intotdeauna…
    Uneori prostia lor si faptul ca sunt depasiti de ce fac ii afecteaza pe ceilalti care trebuie sa munceasca dublu-triplu, sa aiba dureri de cap de care altfel ar fi scutiti.
    Si de ce sa dau peste incompetenti care imi incurca mie munca sau imi fac viata grea? Numai pentru ca trebuie sa fim intelegatori cu toti? Pana unde merge intelegerea si unde incepe prostia?
    Nu cred ca putem fi multumiti pur si simplu, din pacate nu traim izolati. Interactionam cu ceilalti. Ceilalti ne afecteaza. Si, ca sa dau un exemplu la intamplare, un medic prost poate ajuta la punerea in valoare prin contrast a colegilor sai buni, dar poate si confirma prejudecatile celorlalti in legatura cu medicii. Si este bine?
    Azi oamenii umbla dupa titluri pe care le obtin de pe urma diplomelor. Daca ar avea toti o justa masura a propriei valori si si-ar ocupa locul cuvenit lucrurile ar merge mult mai bine.

  5. Felix

    si mai e si faptul prezentat curat de cei de la SArmalele Reci, si anume ca vrem, nu vrem, “Prostia-i la putere” :) si cand un “sef” vede un prost cu diploma, diploma are intaietate. El jeffe, sunt complet de acord cu ceea ce zici tu, dar la interviu rar se dau teste de aptitudini iar in domeniul programarii, pe care il urmaresc eu, cu atat mai putin se dau teste, avand in vedere ca programare completa a unui site ar putea dura mai mult decat 1 ora cat ar dura (maxim) un interviu…iar un programel care se face in 5-10 minute, chiar si un inapt cu diploma (cred) ca ar putea face…asadar…o diploma conteaza…MULT.

  6. irina

    Dar ce ai zice despre o persoana (in prag de pensie) care, in ciuda faptului ca teoretizeaza non-stop despre nocivitatea calculatorului si despre faptul ca ar trebui interzisa folosirea lui in scoli (ne teoretizeaza asta noua, celor care-l folosim), a tinut musai sa primeasca un atestat in domeniu si l-a primit, desi nu stia nici sa porneasca un computer si era mandra de asta?
    In tinerete ma rugam ca prostia si nesimtirea sa doara. Apoi m-am razgandit: prea ar fi tot un urlet in jur cateodata! 🙂

  7. calatorul

    Mai cunosc si eu ipocriti din astia…
    As avea chiar un exemplu si mai suparator, putin diferit, in care o persoana care nu stie decat atat, sa deschida calculatorul, are in sarcina site-ul web al liceului. :))

  8. irina

    Super! Si cum face fata?

  9. calatorul

    Pai tine, mai mult sau mai putin, lucrurile pe loc…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.