Pe cai! – II

A trebuit sa scot din uitare amintiri din lecturi de demult, sa improvizez, am scris cu panica, ce a fost in sufletul meu, vai de el. Noroc ca stiam foarte bine teoria despre fantastic, tipuri etc… Asta era singurul lucru pe care il stiam bine. Stiam perfect comediile lui Caragiale, momentele si schitele, dar nuvelele mi-am zis eu ca nu pot pica, au fost acum 2 ani. Nici asupra fantasticului lui Eminescu nu poposisem, doar il survolasem neglijent. Totusi, literatura a fost marea mea realizare la acest examen.

In fata mea, o tipa copia dupa o foaie rupta dintr-o carte… Aveam sa aflu 2 zile mai tarziu ca a picat.

Dupa ce am iesit, ne-am incurajat noi cum ne-am incurajat, dar cand am ramas singura am clacat. Am sunat tot familionul propriu si personal si i-am anuntat ca am picat, ca 3 ani si 3 inspectii au zburat in vant. Nimeni nu m-a crezut “nu se poate, noi avem incredere in tine, tu esti fata desteapta” dar eu eram atat de convinsa, incat aproape ca i-am convins si pe ei.

Am plans 2 zile, mi-am facut un examen de constiinta teribil… Luasem! Si eu si prietena mea.

La pedagogie alta dandana. Mai aveam o zi sa vad ce fac, pentru ca pana la rezultate nu am putut invata nimic.

Pana la examen nu am apucat sa citesc decat o mica parte din materialele si cartile pe care le stransesem, dar eram optimista. Profesorul imi placea, gandeam cam la fel, avea o abordare a lucrurilor care mi-a mers la inima asa ca nu putea fi prea rau.

Am tras un bilet care parca fusese scris pentru mine, pentru sufletul meu. 1. Educatia morala si 2. Relatia dintre predare-invatare-evaluare in sistemul de invatamant actual. As fi putut vorbi mult si bine despre ele chiar si fara sa fi invatat ceva. Am luat 10 si am fost si felicitata…

Asa este viata. Sucita. De multe ori spun ca nu exista dreptate, cel putin nu intr-un mod inteligibil pentru noi, bietii oameni, dar exista un mecanism compensatoriu. Pierzi pe o parte, castigi pe alta, suferi dintr-un motiv, altceva te mangaie…

PS. Cei care au picat la proba scrisa bateau spre 60%…

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

6 Responses to “Pe cai! – II”
 1. Felix

  Felicitari.Sincere felicitari.O profesoara extraordinara acuma cu drepturi depline… 🙂


 2. da-i inainte cu gradul 1.
  nu stiu cum e la voi dar la noi nu pica nimeni la grad. fac ce fac si pana la urma tot pun mana pe cate-o ciorna, pe foaia vecinului, mai susotesc, se mai sucesc si in final rezolva. e foarte aiurea, sunt multi printre ei de care te intrebi de pe ce planeta au cazut sau altii vulgari, comuni, infecti care n-au nici o treaba cu pedagogia.

 3. calatorul

  Multumesc, Felix! 🙂

 4. calatorul

  La noi disciplina este foarte severa, si-or fi dat seama ca altfel nu se poate, desi este trist sa te duci acolo si sa copiezi…

 5. irina

  E trist ca sunt cam multe situatii in care profesorii se comporta la fel ca elevii lor, sau mai rau. La cursuri, la examene, la petrecerile lui “Care este..” si nu numai.
  Asta e, sa nu ne intristam in ajunul inceperii unui nou an scolar. Si va doresc tuturor sa fie unul bun!

 6. calatorul

  De acord, intru totul…
  Da, un an bun tuturor!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.