Ce nota i-as da eu presedintelui?

Sunt cam ignoranta in ale politicii, am mai curand impresii si intuitii decat cunostinte sistematice, dar pot sa imi dau si eu cu parerea.

Am apucat sa citesc saptamana trecuta, din pacate, doar titlul unui articol, ceva de genul Un presedinte de nota 7.

Daca stau bine si ma gandesc este o nota chiar prea mare pentru un presedinte-clovn care si-a transformat scaunul prezidential intr-un loc de joaca, intr-o scena a intereselor personale, care nu are nici un fel de autocontrol, sau poate se crede atat de intangibil si nemuritor incat sa isi permita sa gafeze cat, cand si cum are chef.

Mie comportamentul sau mi se pare neadecvat functiei. Nu are nici macar intentia de a-si ascunde defectele, de a-si lasa in plan secund personalitatea nabadaioasa. Mi se pare ranchiunos, razbunator, capricios, viclean, badaran, anti-model. Face cu siguranta abuz de pozitia lui in multe situatii, altfel de ce ar conduce senin masina dupa ce a fost filmat consumand alcool? Si multe alte nefericite exemple.

Sigur, dintre multe rele, am ales noi atunci raul cel mai mic… dar incep sa ma dezguste aparitiile lui, asa ca i-as da, cu regret pentru tara asta amarata, un realist 3 spre 4.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

2 Responses to “Ce nota i-as da eu presedintelui?”

  1. n`are cum fi clovn si viclean in acelasi timp. pacaliciul e deja iliescu, vicleanul e nastase, prostanacul e geoana. pana la urma as spune ca e romanul verde, omul sanatos de clasa medie, cu pofta de viata.

    exemplul cu alcool la volan nu e elocvent chiar daca e cat se poate de picant. imagineaza`ti doar ca el beat fiind conduce mai bine decat tariceanu care`si baga piciorul in gips conducand pe contrasens[a musamalizat mica sa greseala]. dar chiar daca ar fi ultimul sofer al tarii, e flancat de cel putin doua masini fata spate.

    oricat de bizar ti se pare tie pentru obrazul tau fin, basescu va fi un model de studiu pentru studiile politice. e foarte abil, e sigur impotriva tuturor si rezista. nu cred ca e presedinte sa nu se fi dat in stamba, deci nu`i o noutate asta. dar el o face mult mai natural, ii vine ca o manusa. in final conteaza rezultatele. doar istoria poate sa ne judece.

    sa nu crezi ca sunt fan base, dar tot pe simturi bazandu`ma pot sa remarc cu usurinta ca e cel mai pragmatic dintre toti presedintii, stie ce se intampla si nu prea vorbeste aiurea.

  2. calatorul

    Buna argumentatie, dar ma convinge inca o data cat de diferiti suntem si cat de diferit vedem lumea. Ce nota ii dai tu?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.