Deprimare postelectorala

Nu stiu altii cum sunt si cum se simt, dar mie imi pare rau ca am fost la vot. Imi pare cu atat mai rau cu cat am ascultat asa-zisul discurs prezidential care a avut numai 2 ore si 15 minute intarziere fata de ora anuntata initial. Asa-zis pentru ca Basescu s-a prezentat la microfon hahaind, numai el si interlocutorul lui invizibil (pentru noi!) stiind de ce – semn clar de impolitete sau sa ii spun comportament stradal, dezinvolt, cum vreti, dar care nu se cade a fi folosit in asemenea circumstante. Apoi a balmajit unele generalitati, pentru ca la sfarsit sa repete de cateva ori ca legea apobarii unui referendum ar trebui schimbata pentru ca e nedreapta si pentru ca reprezinta o lipsa de consideratie fata de cei “5 milioane” de alegatori care au fost suficient de fraieri sa mearga la vot, “5 milioane” care in final s-au dovedit a fi 3.600.000, dintre care 82% au votat pro uninominale.

In mintea naravasa a domniei sale cele aproape 3.000.000 de voturi pro reprezinta un argument zdrobitor pentru a face cine stie ce derogare de la lege, fara sa ia in calcul dezinteresul general pentru actul in sine al votarii, apatia sau deprimarea oamenilor care constientizeaza pana in maduva oaselor ca nimic nu se schimba, ca nu au pe cine vota, ca situatia in ansamblu este deplorabila. Si atunci, la ce bun?

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

3 Responses to “Deprimare postelectorala”

 1. adevarul e ca e o lehamite crescanda in tara asta, asociata cu saracia si cu deznadejdea. poate ca sa obisnuiesti un asemenea popor sa realizeze ca instrumentul votului e vital intr`o democratie, ar trebui introduse cateva chemari la vot populiste gen “vreti sau nu mariri de salar”, etc.

  dar indiferent de clasa politica sau de context, se pun doar cei care se prezinta la vot. faptul c`ai stat acasa nu inseamna NU, dupa cum nu inseamna nici DA sau alte optiuni. Inseamna simplu, ca nu te intereseaza evolutia evenimentelor cauzate de acest moment. eu cel mai crunt am simtit`o cand am fost nevoit sa`l bifez pe iliescu vs vadim.

  fara suparare, aici cei 5, 3 sau 1milion de oameni sunt cei care conteaza si nu cei care stau sictiriti si se plang toata ziua cu bratele incrucisate.

 2. calatorul

  Fara suparare, dar cred ca si cei care nu au votat au un cuvant de spus. Nu e acesta un vot de blam? Nu ar fi bine sa nu mearga nimeni la vot odata si odata ca sa isi dea seama politicienii (daca nu si-au dat deja) de gravitatea problemei?
  Din cate am vazut eu la TV, atat cat m-am uitat, adica foarte putin, politicienii sunt niste paiate, ocolesc fara o tresarire macar raspunsul la intrebarile care li se pun, bat campii si au impresia ca asta e datoria lor, ca e de ajuns. Imi pare rau, nu pot sa nu imi simt inteligenta insultata cand vad ca cineva nu raspunde la o intrebare buna, ca se face ca ploua si, culmea!, ii merge. Apoi avalansa de afise electorale, de articole in ziare, de siruri de vorbe frumoase, sau cel putin frumos sunatoare, nu poate sa nu te dezguste cand stii care e realitatea. Si panica de dinainte? Pe cine oare sa votez, cui sa ii mai acord increderea mea ca sa mi-o calce in picioare? Eu ii inteleg pe cei care nu au votat si, cum spuneam, imi pare rau ca nu le-am urmat exemplul.

 3. calatorul

  Eh, poate am dramatizat un pic, sunt putin deprimata, cum spuneam, dar cauzele sunt multiple, depasesc sfera politica, trebuie sa recunosc.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.