Sa ne uitam in curtea vecinului

22% dintre elevii francezi, in scoala generala si in colegiu, nu inteleg ce li se cere in clasa.

La intrebarea “in clasa, intelegi intotdeauna ce ti se cere sa faci?”, doar 15 % dintre elevii intrebati au raspuns “intotdeauna”, 63% “uneori” si 22% “de cele mai multe ori nu inteleg”.

Aproape 30% dintre elevii intrebati “nu ridica niciodata” ou “nu foarte des” mana la clasa. Printre ei, 56% explica acest lucru prin “teama de a se insela sau necunoasterea raspunsurilor”.

26% dintre elevii in dificultate afirma ca fac “multe” greseli de ortografie (peste 10) si 41% “putine” (sub 10).

La intrebarea “te intreaba parintii tai ce ai facut la scoala?”, 15% raspund “nu, niciodata” et 43% “da, uneori”.

In plus, 61% dintre elevi declara ca parintii lor ii intreaba “zilnic” daca au teme, dar doar 22% afirma ca ii ajuta sa le rezolve.

O treime din elevii intrebati spun ca se plicisesc adesea, chiar tot timpul la scoala.

75% dintre elevii intrebati nu pratica nici o activitate culturela sau artistica in afara scolii, dar 33% fac sport in club.

Mai mult de o treime afirma ca “nu au citit niciodata sau foarte rar o carte acasa”.

Printre altele, 42% dintre elevii chestionati nu iau deloc sau iau foarte rar micul dejun dimineata inainte de a pleca la scoala. 20% dintre tineri care au participat la sondaj se culca dupa ora 22.

Aceasta ancheta, publicata in Le Parisien, a fost realizata printr-un chestionar, fata in fata, de studentii de la Afev, pe aproximativ 700 de copii de la gimnaziu si liceu.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

11 Responses to “Sa ne uitam in curtea vecinului”
  1. irina

    Nu e o consolare, dar din ce-am mai vazut mi se pare foarte plauzibil. Poate e si o explicatie chiar in text: “O treime din elevii intrebati spun ca se plicisesc adesea, chiar tot timpul la scoala”. Probabil si parintii lor s-au plictisit si tot asa….
    Oare la noi cum ar fi statistica asta?

  2. calatorul

    Nu cred ca stam mai bine ca ei… ar fi interesant de facut un astfel de sondaj. Uite ca am sa propun liceului unde predau. 🙂
    Dar eu ma intreb cum adica stiu ca fac greseli de ortografie, si cate…

  3. irina

    Da, asta e cam trasa de par! Nu m-am gandit! Suna fals.
    Poate asa, zic si ei din experienta, estimativ.
    Astept si rezultatele autohtone…;)

  4. Mihaela

    Nu cred atat de mult in statistici. Sa fie asta …ceea ce se numeste ,,media”?Ar fi trist…Si apoi, chestionarele acestea, daca tot se aplica mediei-asa se pare-ar trebui sa ne dea si speranta: curba lui Gauss asteapta si lotul care nu se incadreaza in aceasta medie !

  5. calatorul

    Da, acest studiu s-a realizat cu elevi care intampinau dificultati la scoala, dar mie cifrele mi se par plauzibile. 🙁 Poate am devenit eu pesimista?

  6. Mihaela

    Privesc apusul-intotdeauna altfel- si scriu! Calatorul ar putea sa ne bucure cu niste imagini ?De oriunde !

  7. calatorul

    Cu mare placere am sa postez cateva imagini din scurta vacanta de anul acesta. Le pregatisem, dar trecuse momentul si am renuntat sa le mai pun. Imagini fantastice, fara exagerare, puteti vedea insa pe blogul Irinei, fotograf pasionat…

  8. irina

    Hei, nu ma mai lauda atat, ca mi-o iau in cap!
    As vrea si eu sa vad poze de ale tale! Hai, arata-ne, te rog!


  9. ascult`o pe irina 🙂

    despre subiect: am vazut si am simtit de mult amenintarea buzduganelor din capetele lumii civilizate, cand imi vedeam nepotii de peste ocean cu cata stangacie scriu literele, toate de tipar de parca erau gunoierii autohtoni. mi s-a confirmat si cu schimburile de elevi care incepusera sa se poarte aceeasi problema a lumii civilizate. toti trecusera prea brusc de la pix la tastatura si faptul ca scriau ca ursii nu deranja pe nimeni, in mod cert nu pe ei. in paralel cu asta era si lipsa tot mai acuta a lecturii pusa pe seama televiziunii la inceput iar acum pe cea a pc`ului.

    ps: am intuit si ca andreea raicu va fi parasita[tot pentru capitalismul din capul ei]

  10. calatorul

    Deh, as spune ca e vocea experientei. 😉 Ai intuit si ca Mihaela Radulescu va divorta? Pentru mine asta ce cea mai mare dezamagire si surpriza din lumea “vip-urilor”

  11. lovely

    caracterul al unei scoli bune e ca elevul sa invete in ea mai mult decat i se preda,mai mult decat stie insusi profesorul.dar ce te faci cand dascalul nu se ridica la un nivel educativ normal,lipsindu-i educatia si avand pretentii de la noi elevii,(inferiori nici pe departe!)sa invatam?ar trebui sa invete sa fie educat si apoi sa aiba si pretentii de la ceilalti…cunosc astfel de profesori:(tocmai de asta elevii nu pricep,nu citesc,li se pare greu(imposibil)sa rezolve o tema, pt ca persoana de la catedra nu se implica cum ar trebui ca toti ceilalti sa inteleaga.e trist dar asa se intampla!
    o mare vina ii revine dascalului …

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.