Gust de cenusa

Probabil ca va voi plictisi scriind aceste randuri, eu insami sunt satula, chiar exasperata de tot ce vad si aud: traim intr-o tara in care persoane impotriva carora s-au adus acuzatii grave, implicate in tot felul de procese dubioase sunt numite in functii publice importante. Este vorba in acest caz de Constantin Iancu, reprezentant al lumii interlope din Craiova, cu o figura de manelist sau bataus trecut de prima tinerete, care a primit functia de sef la ANIF (Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare).

ctin-iancuApoi apar alte personaje ca Radu Berceanu care declara mai mult sau mai putin: Din clipa in care am aflat din mass-media de dosarele impotriva lui Costel Iancu, s-a pus problema demisiei lui de onoare… HA! HA! Ce demisie de onoare dom’le, ce valoare mai au cuvintele in lumea asta in care ni se arunca in fata fraze, clisee care sa ne prosteasca! Si intotdeauna m-am intrebat: de ce trebuie sa vorbeasca presa despre nereguli si probleme pentru ca cei care ar trebui sa le cunoasca si sa le rezolve sa actioneze in consecinta sau macar sa le bage in seama?!

Alte incidente care se poarta pe la noi sunt bataile si taxele de protectie, jafurile si clanurile. Avem parte de o viata palpitanta. Si auzi la TV ca “trebuie pedepsiti aspru infractorii” si ca o solutie este “solidaritatea civica”. Iar HA! HA!

Ce pedepsire a infractorilor daca si cei mai periculosi sunt eliberati din inchisoare pe motiv “de micsorare a testiculelor” ?

Si ce “solidaritate civica” daca ei au arme si cutite si mai sunt si super-antrenati si campioni la karate sau la alte sporturi de acest tip? Ce sanse are un civil cand trupele de bodyguarzi abia ii dovedesc? Eu personal, m-am convins: nu are nici o sansa!

Intamplarea a facut sa fiu sambata seara la Plaza Mall unde a avut loc incidentul cu clanul Preda. Am fost acolo si nici nu am putut intelege ce s-a intamplat, ca soldatul care merge la razboi si nu vede decat invalmaseala si haos. Eram intr-un magazin si am auzit deodata niste urlete infioratoare, apoi o voce groasa care urla “iesiti afara” si prin statie, daca mai era nevoie de statie! Vanzatoarele magazinului au iesit in fuga inaintea clientilor, au fost chiar eficiente pentru ca si-au inhatat si hainele si posetele. Sora mea – traumatizata de cele doua incendii prin care i-a fost dat sa treaca in viata ei – a luat-o si ea la fuga imbracata in bluza magazinului (a trebuit sa ma duc si a doua zi sa o returnez pentru ca “mallul s-a inchis” – am aflat cand eram afara) lasandu-si lucrurile in cabina de proba… Eu, naiva sau inconstienta, am ramas sa studiez ce lucruri si-a lasat sora mea si sa le iau cu mine. M-am uitat amuzata si intrigata cum fug vanzatoarele si m-am gandit ce rost de jaf este si ce le-as mai concedia. A doua zi, imi statea pe limba sa le intreb cate minusuri au in inventar, dar mi-a fost mie jena de situatia lor…

O femeie plangea afara, pentru ca se nimerise in raza sprayului paralizant, o mama racnea la copiii ei “Na, sa mai imi cereti voie sa plecati de acasa…” parcarea era blocata de plecarea masiva brusca… Am remarcat insa cat de repede au venit politia, echipele de interventie, salvarea etc. In cateva minute.

Si uite asa, pleci de acasa sa te simti bine si nimeresti in cine stie ce incident nefericit…

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

7 Responses to “Gust de cenusa”
  1. irina

    Tocmai aud ca l-au eliberat pe Preda. Ce sa zic? Bine ca sunteti toti teferi! …:(

  2. calatorul

    E mai bine sa nu te grabesti si oricum am iesit pe usile din partea opusa incidentului. Asa se face ca noi doua nu am vazut nimic concret, decat multimea de oameni. Abia acasa, la tv, am aflat ce se intamplase de fapt. M-au uimit doar masurile: evacuarea parterului, inchiderea mallului… Si fara explicatii. Nu ar fi stricat niste explicatii pentru ca sora mea s-a speriat zdravan crezand ca a luat ceva foc, facea calcule in cat timp ar arde mallul, pe ce structura este construit… :))

  3. irina

    Da, in situatii de astea, lipsa unei explicatii e tare rea. Si pe noi ne-a evacuat asta-toamna din aeroportul de la Paris, din cauza unei alarme cu bomba-era in perioada cand fusesera mai multe incidente, dar macar ne-au zis sa nu ne speriem, ca e mai mult din prudenta…

  4. calatorul

    Chestiune de civilizatie, probabil si de experienta.


  5. cei care au cantarit bine situatia la noi s-au dus de mult. stiau ca intr-o viata de om societatea nu va ajunge una civilizata, cu legi egale pentru toti. nu le e bine afara, dar nu indura mitocania asta zilnic.

  6. Avenirer

    In caz ca ti-a scapat, doresc sa te anunt ca si Preda a demisionat din Ministerul de Interne (el primind salariul din banii tai, deoarece era politist) pentru a nu pata imaginea Clubului Dinamo si a Ministerului de Interne prin faptele sale. :))
    Am observat ca a devenit la moda sa iti dai demisia pentru a nu pata imaginea unei institutii. Intrebarea pe care as pune-o eu: Nu ar putea si institutiile sa isi dea demisiile de onoare?… Pentru a nu pata imaginea de fraier a romanului.

  7. Avenirer

    P.S.: Eu as scoate poza buhaitului ala de pe blog. Murdareste pagina…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.