Cum iti resetezi parola la WordPress daca ai doar datele de conectare la FTP

Aceasta postare nu este una originala, trebuind sa recunosc ca am gasit aceasta solutie la adresa: http://tutorialsbay.com/reset-wp-admin-password-with-ftp-only/.

Rezolvarea presupune ca nu mai stii parola de la interfata de administrare a blogului (http://siteultau.ro/wp-admin), nu ai acces la adresa de email cu care te loghezi si ca nu ai acces la PHPMyAdmin sau orice altceva ce ti-ar permite sa accesezi baza de date MySQL unde sunt pastrate parolele.

Asadar, daca ai nevoie urgenta de acces la site-ul tau wordpress si ai uitat parola, dar ai acces la datele de FTP ale site-ului, singura ta solutie este sa resetezi parola.

Pentru asta va trebui sa te conectezi prin FTP la site-ul tau si sa te deschizi fisierul header.php care se afla in folderul temei alese de tine pentru blog. (Acesta, de cele mai multe ori poate fi gasit in /home/site-ul_tau/public_html/wp-content/themes/tema_ta/header.php).

Dupa ce ai deschis fisierul intr-un editor de texte (Notepad sau orice editor html, php etc.), pune la inceputul acestuia urmatoarele linii de cod:

<?php
// apelam $wpdb care ne permite sa accesam clasa care lucreaza cu baza de date
global $wpdb;

// schimba "nouaparola" cu parola pe care vrei sa o utilizezi. De asemenea, daca ai alt username decat "admin" cu care te loghezi, modifica si user_login...
$sql = "UPDATE wp_users SET user_pass = MD5('nouaparola') WHERE user_login = 'admin'";

echo $query = $wpdb->query($sql);
?>

Salveaza fisierul inapoi pe server, si fa o vizita site-ului tau. Daca sus, inainte de aparitia continului site-ului, apare cifra 1, asta inseamna ca schimbarea parolei a avut loc. Acum intoarce-te la header.php, sterge liniile pe care tocmai le-ai scris si salveaza fisierul din nou pe server.

Si ai terminat. Ar trebui sa te poti loga cu noua parola.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No spam? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.