WordPress: Cum sa linkuiesti o imagine intr-o tema

Majoritatea noilor teme din WordPress sunt atat de bune ca de cele mai multe ori nici nu mai trebuie sa stii html sau css pentru a face modificari in ele.

Dar din cand in cand apare nevoia sa schimbi ceva important precum, spre exemplu, schimbarea logo-ului blogului, singura metoda fiabila fiind interventia direct in codul temei.

Desi pare ceva simplu de realizat, daca de-abia ai inceput sa dezvolti teme WordPress, te vei chinui mult pana vei reusi sa rezolvi problema.

Deci, vrei sa afisezi un logo pe blogul tau

In primul rand incepi prin a-ti incarca imaginea pe server. Te-as sfatui sa incarci logo-ul in folderul de imagini al temei, care de obicei poate fi gasit in “public_html/wp-contents/themes/tema_ta/images”. Daca ai blogul in alt folder, presupun ca iti vei da singur seama unde se afla folderul de imagini.

Dupa ce ai incarcat fisierul, te vei gandi probabil ca poti introduce imaginea prin scrierea caii relative a fisierului, astfel:

[javascript src=”https://snipt.net/embed/baa260954ec50ea20836d05b3a95aad6/”]

Dar daca vei face asta te vei pomeni ca nu merge. Asta se intampla deoarece fisierul .htaccess care apartine WordPress-ului nu iti va permite sa accesezi direct fisierele.

Solutia este folosirea uneia dintre multele functii WordPress: bloginfo(‘template_directory’).

Prin urmare, chemarea imaginii o vei face in felul urmator:

[javascript src=”https://snipt.net/embed/c57d7275057a90413967c16c63af8ce5/”]

Sper sa va ajute…

One comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No spam? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.