Google Reader… Odihneasca-se in pace. Care este alternativa?

Nimic din ce este gratuit nu dureaza o vesnicie. Si se pare ca Google a aflat asta, rezultatul fiind inchiderea unor servicii. Printre serviciile pe care s-a hotarat sa le inchida se afla si Google Reader, acesta urmand sa isi dea obstescul sfarsit la 1 iulie 2013.

Asa ca a ramas ca noi, utilizatorii care nu mai meritam sa ne bucuram de acest serviciu – pentru ca, cica, suntem prea putini – sa ne alegem singuri alternative.

Printre variantele clamate se numara destule servicii precum Feedly, Pulse.com, Taptu, Flipboard, Twitter… sau chiar Google Currents.

Cu toate acestea, niciunul dintre aceste servicii nu imi ofera acelasi… “feeling” precum Google Reader. Poate este din cauza ca am imbatranit? Oricum. Eu nu imi bazez decizia citirii unui articol pe baza unei fotografii. In opinia mea, informatia este mult mai importanta decat prima impresie.

Din acest motiv m-am oprit la… The Old Reader (http://theoldreader.com). Mi-a luat o zi sa ma inscriu pe acest site, pentru ca se pare ca este suprasolicitat de oamenii care vor sa se inscrie aici. Pentru gust, in poza postarii v-am prezentat si cati utilizatori se afla la coada in fata mea…

UPDATE 27.03.2013: Uitati de tot ce am spus aici. The Old Reader mai mult sta in offline. Incercati Feedly. Cei care il realizeaza au fost destul de prompti incat sa faca o tema care se aseamana mult cu cea a Google Reader. Si zbarnaie…

Merita mentionat ca iti poti exporta feed-urile de la Google Reader (dealtfel poti sa exporti aproape orice se afla pe Google) de la adresa: https://www.google.com/takeout.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No spam? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.