“Optimizarea site-ului” si optimizarea site-ului pentru SEO

Mereu am spus că optimizarea unui site pentru SEO nu se face reorganizând conţinutul şi că site-urile nu urcă de la fundul listei de rezultate în primele două pagini în doar o săptămână în urma refacerii unei pagini sau unui articol.

Pentru a ajunge în primele rânduri ale listei de rezultate trebuie un singur lucru: notorietatea. Iar notorietatea nu se câştigă doar prin a fi atent ca (…) conţinutul să fie realizat având grijă ca cuvintele cheie să fie scoase în faţă.

Dacă vrei notorietate, adu informaţie, cât mai multă informaţie.

În acest sens am găsit un articol interesant despre “supra”-optimizare.

Aşadar, când ştii că site-ul este supra-optimizat?

Repetarea prea des a cuvântului cheie

Dacă se întâmplă ca un cuvânt cheie să fie repetat de prea multe ori (10-15 ori) într-un articol, atunci se poate spune că densitatea cuvintelor cheie este prea mare. Cea mai bună metodă de verificare a supra-optimizării este să pui pe cineva să citească articolul postat pe site. Dacă va fi obosit după citirea aceloraşi cuvinte-cheie, atunci cu siguranţă articolul este supra-optimizat. O soluţie pentru a aduce în avantajul tau această problemă ar fi înlocuirea termenului care ti se pare important cu sinonime sau termeni din aceeaşi familie.

Titlurile paginilor care sunt repetitive

O strategie pe care am văzut-o în multe părţi a fost repetarea cuvintelor cheie în cadrul titlului paginii. Spre exemplu “Cuvinte cheie – cum sa folosesti cuvinte cheie”. Nici acest lucru nu va fi agreat de Google.

Prea multe subtitluri în care este repetat cuvântul cheie

O repetare prea mare a aceloraşi cuvinte cheie în subtitluri. Fă tot posibilul ca tilurile, subtitlurile şi textul să sune cât mai natural. Foloseşte sinonime atunci când este posibil.

Includerea cuvântului cheie în locaţii mai puţin vizibile

Nu lăsa lupta pentru atragerea imediată de trafic să lovească în propriul site. Încearcă pe cât posibil ca în explicaţiile imaginilor sau ale altor elemente din pagină să ai un limbaj cât mai natural. Nu repeta la nesfârşit acelaşi cuvânt-cheie.

Nu uita: adaugă mereu conţinut

Pentru că un site adus la zi convinge motoarele de căutare că acest site are stabilitate. Oferind cât mai mult conţinut, oferi şansa găsirii de mai multe rezultate. Mai mult conţinut înseamnă conţinut extins. Paginile noi oferă noi posibilităţi de link-uire la vechiul conţinut, iar link-uirea către vechiul conţinut oferă notorietate paginilor în interiorul site-ului.

One comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No spam? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.