Educatia la TV

Minunatul TV! Nu ştiu ce ne-am face fără el! Fără emisiuni ca “În puii mei!”, fără deşănţarea, promiscuitatea agresivă, senzaţionalul greţos şi violenţa subînţelese.

Adevărat, lumea spune că dacă nu îţi place ceva, schimbi canalul… problema este pe ce îl schimbi? Cu excepţia posturilor naţionale şi a celor dedicate ştirilor şi actualităţii, chiar dacă şi acestea din urmă sunt discutabile prin parti-pris-urile lor, nu prea ai la ce să te uiţi pe canalele româneşti. Slavă domnului că avem o ofertă de cablu generoasă. Altfel, aş cocheta din nou cu ideea de a repudia TV-ul din viaţa mea. Fără regrete, fără nostalgii.

Consider TV-ul una dintre cele mai puternice încurajări la “spontaneitatea” prost înţeleasă, lipsa de bun simţ, vulgaritatea şi tupeul cangrenos aflate la ordinea zilei.

Or fi cerând masele divertismentul acesta penibil sau maşinăria mass-media îl creează pentru a scleroza masele?

Pe lângă multe enormităţi poţi auzi la TV, chiar şi în grăbita survolare a canalelor perle ca “Tăiatul cuielor este una din marile mele pasiuni” sau “Dylan a descoperit nu ştiu ce joc şi devine pe zi ce trece tot mai pasional” sau un “Hmm!” iritant când copilul îşi întreabă mama dacă nu bogat nu înseamnă neapărat mai bun… Îhhhh!

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

6 Responses to “Educatia la TV”
 1. Irina

  Eu ma uit putin la televizor, de obicei cele 45 de minute cat merg pe bicicleta, dar ce aud de la copiii mei de a cincea ma ingrozeste. Am facut un sondaj si am aflat ca stau la televizor si peste 50 de ore pe saptamana, la filme de groaza etc. Si ma mai mir ca se ologesc unii pe altii zilnic! Inteleg ca “tara te vrea prost”, ca intr-o melodie dar ce ne facem cu agresivitatea? Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu ei, cred ca nu termina anul fara “pierderi umane”! 🙁


 2. Probabil din motive similare au ales mulţi bloggingul…


 3. Si eu înclin sa cred ca “maşinăria mass-media îl creează” pentru a îndobitoci masele…si asta se întâmpla în multe tari! talk-show-uri cu teme penibil de idioate sunt transmise deobicei la orele dupaamiezii, când parintii înca nu sunt acasa si copiii se întorc de la scoala si din plictis, butoneaza TV… Asta este o metoda, sa racoleze telespectatori tineri, carora încet încet, începe sa le placa!
  Mare mare pacat!

 4. calatorul

  Da, e usor sa te plantezi leguma in fata televizorului… si e usor sa preiei exemplele proaste. Nu ai nevoie de prea mult efort.
  Tocmai mi-am adus aminte o vorbade duh: Nu ai TV esti neinformat, ai, esti dezinformat. Oare ce e mai bine? Eu pana la urmatoarele alegeri sper sa ocolesc cu succes posturile noastre, cu exceptia emisiunilor culturale si unor filme. 🙂


 5. @Irina cum reusesti sa-ti tii echilibrul pe bicicleta privind la tv? [ok, o fi medicinala] 🙂

  Si eu doream sa atac problema asta dar mi-e lehamite. Si cred ca lehamitea asta ne mananca pe toti, incet si sigur. Incepi sa-ti dai seama ca nimic nu mai are nici un fundament, ca toate vorbariile date pe sticla sunt irelevante si inutile. Problema e ca se transmite si in alte domenii. Nu-mi mai vine nici ziare sa rasfoiesc, nici pe web sa mai zburd ca altadata.

  As semna si eu petitia cu disparitia televizorului. Dar si a masinilor. Si a mall-urilor. … Si…

 6. irina

  Koma,
  EVIDENT ca e medicinala! 🙂

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.