Prejudecăţi?

Există în Up in the air! un personaj feminin, care, poate nu întâmplător, are un nume ambiguu, Alex.

Alex Goran este varianta feminină a eroului nostru. Este mai mereu pe drumuri, la curent cu toate facilităţile de care ar putea beneficia în călătoriile ei, cu diversele tipuri de carduri care îi oferă acces la servicii exclusiviste, cu o agendă, evident, încărcată, făcând cu graţie slalom printre multiplele ei destinaţii pentru a putea stabili puncte de intersecţie cu Ryan…

Alex pare şi pentru o perioadă chiar este femeia ideală pentru Ryan. Se iubesc fără obligaţii, se distrează împreună, fără inhibiţii, fără artificii. Au o relaţie deschisă, sinceră, clară. Sinceră pentru că nu discută despre nimic ce ar putea depăşi ipostaza lor de aveturieri, de hoinari prin lume. Clară pentru că nu aşteaptă nici unul mai mult de o noapte de amor de la celălalt.

Până când Ryan îşi dă seama că vrea mai mult de la viaţă şi, într-un avânt de entuziasm, se duce acasă la Alex, descoperind cu surprindere că aceasta are o familie în toată regula şi că el este o “paranteză” în viaţa ei, o clipă de relaxare… Ironic, nu? Ironia sorţii!

Ei, în acel moment am fost tentată să spun că Alex are un comportament tipic masculin. Pentru ca apoi să mă temperez singură şi să mă gândesc dacă nu este asta o prejudecată. Sau dacă nu începe să devină una.

De ce am spune că este tipic masculin să ai o viaţă adulterină, să te ataşezi mai puţin de celălalt sau să te cuplezi de pildă cu cineva mult mai tânăr? De ce este firesc să vedem bărbaţi la braţ cu femei de cel puţin 2 ori mai tinere, dar facem o ştire din faptul că Madonna are iubiţi de 23-24 de ani? Bravo ei! aş spune eu…

Va urma

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

2 Responses to “Prejudecăţi?”

  1. aaa… cum sa iti explic, fara sa ma certi iar. barbatul are, ca si femeia, diverse mecanisme incluse in adn care il fac, fara voia lui, sa participe la conservarea cat mai eficienta a speciei. astfel, el va cauta mereu femei tinere pentru imperechere, datorita sanselor crescute sa produca copii sanatosi. aceleasi motivatii sunt si pentru alegerea femeilor “sanatoase” la cat mai multe capitole. exista pe langa asta si autocontrolul, civilizatia, eruditia, dar vrand nevrand avem in noi aceste reflexe, care ne fac atat de “porci”. madonna e atat de izolata in peisaj incat este cantitatea care nu conteaza in statistici. la ea, motivul sec ar fi “pentru ca poate”.

    ps: unde-i articolul pt laptop?

  2. calatorul

    Multumesc, Koma, pentru reactie. Si mai este si una inteligenta asa ca nu te pot certa. :)) M-am mirat ca nu am primit chiar nici una… asa ca nu m-am grabit prea tare cu partea a doua.
    Scriu eu si despre laptop. M-a linistit termenul limita. 🙂

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.