Frânturi – II

Nu trebuia sa întrerup postul iniţial. Mi-am pierdut toate ideile. Oricum, un bilanţ se impune nu numai la sfârşit de an personal, ci şi calendaristic. Şi cum suntem aproape în ultima zi a acestui 2009, voi continua bilanţul.

Plusuri: un an al stabilităţii, al consolidării, al continuităţii. De explorat, am explorat doar în domeniul profesional, unde chiar mi-am extins activităţile, prilej cu care am extins şi unele relaţii dincolo de obişnuitele formule de salut şi schimburi politicoase de banalităţi.

Minusuri: 2009 m-a prins de prea multe ori cu garda jos. Vigilenţa, spunea Buddha, este una dintre cele mai importante virtuţi. În absenţa ei, pălesc şi cele pe care le avem. În absenţa ei, devenim vulnerabili. Şi golul pe care îl generează se umple repede cu alte rele: naivitate, suficienţă, stagnare… Şi se plăteşte cu suferinţă. Dacă am suferit anul acesta, am suferit din cauza lipsei de vigilenţă.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

10 Responses to “Frânturi – II”
 1. irina

  Hai, ca m-ai deprimat iar cu vigilenta! In cazul asta, eu merit titlul de Cretina Anului, la cate suturi in fund am luat, din cele pe care le puteam evita.
  Mi se pare ca gandesti ca un Capricorn tipic, si ca un altul pe care il stiu eu: albul e alb, negrul e negru si totul trebuie sa aiba sertarasul lui bine stabilit.
  Sau poate gresesc eu: mi s-a tot spus sa nu am incredere in nimeni, sa am tot timpul un as in maneca, dar eu nu pot si nu vreau sa traiesc asa. Mai bine iau suturi in fund si apoi plang pe pisica… Asa mai face si ea o baie buna. 🙂


 2. La mulţi ani, cu stări de spirit senine!

 3. calatorul

  Esti prea dura cu tine, Irina.
  In ultimul timp, viata m-a tot obligat sa ma gandesc la calitatea oamenilor in general. Si daca te gandesti si tu, ai sa ajungi la concluzia ca cel mai sanatos este sa fii prudent si pregatit. Asta ca sa reformulez ce ai spus tu.
  Intre noi fie vorba, cred ca ai dreptate, sunt un Capricorn tipic cand vine vorba de relatiile cu ceilalti.

 4. calatorul

  Multumesc, Vania. La multi ani si tie si tuturor prietenilor mei din blogosfera sau din viata reala, plini de inspiratie si elan creator, pace in suflet si un dram de noroc.


 5. iubeste, iarta, închide ochii si imagineaza-ti ca esti acolo unde vrei, priveste o floare, cumpara-ti ceva ce-ti doresti de mult, spera ca ceea ce-ti doresti se va împlini, ajuta-i pe altii, respira profund, fa-ti un cadou, zâmbeste, relaxeaza-te, ajuta un batrân, accepta un compliment, asculta-ti prietenii, reia un proiect abandonat, fii întelegator cu tine si cu ceilalti, uita-te la albumul cu fotografii, picteaza un tablou, asculta tacerea, aminteste-ti întotdeauna ca nu esti singur, spune-le celor dragi cât de mult îi iubesti, imagineaza-ti ca azi nu ai nici o grija, joaca-te cu un copil, citeste o carte buna, alege-ti o stea de pe cer, fii copil înca o data, suna-ti prietenii cu care nu ai vorbit de mult, da-ti voie sa gresesti, lasa-i pe altii sa te ajute, renunta la ce nu-ti place, îndeplineste-ti promisiunile, iubeste, iarta…LA MULTI ANI Elena draga!

 6. calatorul

  🙂 La multi ani, Carmen! Sa fii radioasa la petrecerea de Anul Nou!


 7. UN AN NOU SI BUN!


 8. cred ca in ultimul paragraf mi-ai sintetizat acest an. Lipsa de vigilenta mi-a fost umpluta repede cu stagnare, naivitate, suturi in fund. just go fired after 3 years of pure loyality (stupidity).
  si capricornu din mine era mereu cu garda sus…ppl get dumber by years.

 9. calatorul

  Regret coincidenta asta. Sper sa fie mai blande cu noi conjuncturile astrale anul viitor.
  Eu tot imi pun problema daca zicala “un sut in fund – un pas inainte” este o simpla consolare sau nu.


 10. pentru mine este consolare, in sensul ca numai asa am invatat sa functionez, numa in suturi, altfel nu ma risc:))) on the edge or nothing

  stiu ca fiecare om, indiferent de zodie, cade din pom, fiecare la randul si de cate ori vrea destinul lui, dar parca capricornii sunt prea plini de contradictii, neajunsuri, paradoxuri, nelinisti…sau poate oi fi numai eu?
  exemplu de contradictie: loialitate 3 ani, sut in fund ..in continuare ma port omeneste si nu pot apela la furie…imi vine sa ma bat ca nu ma stiam asa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.