Heroes

Un serial fascinant. Pleaca de la ideea ca fiinta umana foloseste in cel mai bun caz 10% din capacitatile creierului, restul de 90% reprezentand practic posibilitati latente, aici intrand ceea ce in prezent numim fenomene parapsihologice. In paranteza fie spus, denumirea nu este departe de adevar pentru ca sunt intr-adevar fenomene ale psihicului uman (ale unei laturi mai putin explorate si dezvoltate) pe care le au pentru moment doar unii dintre noi.

Ideea este dezvoltata la o scara mult mai ampla in film: personaje de peste tot se trezesc cu capacitati care la inceput ii sperie si pe care nu prea reusesc sa le controleze. La un moment dat inteleg ca este nevoie sa o faca, deoarece, nestapanite, acestea ii pun in pericol pe ei, dar si lumea intreaga.

Neprevazutul si suspansul sunt la ele acasa in film, dar si replicile pline de intelepciune (“Nu trebuie sa ai puteri speciale ca sa fii erou”, “un erou nu renunta niciodata”), scenele comice, dramatice, tragice.

Tema destinului, a posibilitatii sau imposibilitatii de a-l schimba, este iar un aspect important al filmului…

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

2 Responses to “Heroes”

  1. interesant acest serial, l-am urmarit intens cand a aparut, bineinteles de pe net pentru ca la noi o sa mai dureze vreo 2 ani pana apare ;))
    ce ai omis sa spui tu, draga calatorule este faptul ca aceste persoane cu puteri deosebite, care se trezesc cu ele.. sunt toate interconectate, ca exista chiar o persoana care le poate vedea pe toate, care stie unde sunt si cum pot fi gasite… ca o retea neuronala de fire argintii stralucitoare…:)
    intr-adevar serialul abunda de citate intelepte si de povete despre viata si cum trebuie sa traiescti corect si ce ti se poate intampla dak nu o faci, dar cel mai interesant mi se pare reactia celor din jur… unii sunt speriati, oripilati si nu vor sa aiba de aface cu asa zisii eroi, iar altii incearca sa profite de pe urma lor… chiar incearca sa ii controloze… asta ca sa vezi natura umana intr-un exemplu clar de naturalitate… cei mai puternici inving… dar poate ca totusi, in esenta… nu sunt cei mai puternici 😉

  2. calatorul

    Eh, cand am scris postul nu vazusem decat cateva episoade.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.