Sublimi, dar lipsesc cu desavarsire

Sa ne imaginam ca noi, muritorii de rand, am munci 3 zile din 7 si ne-am permite sa nu dam pe la serviciu cu lunile sau chiar sa nu ne sinchisim deloc de el… Ce s-ar intampla atunci? Cred ca nu am apuca sa lipsim mai mult de 3-4 zile si am fi dati afara. Ce salariu? Ce beneficii? Ni s-ar spune ca avem chiar tupeu sa le pretindem.

Acum, sa ne gandim ca exista institutii extrem de importante in tara asta in care asa ceva este posibil. Alesii si reprezentantii nostri ne dau un exemplu cel putin discutabil.

Intamplator, am urmarit o emisiune TV – Parlament la fara frecventa. Crin Antonescu, parlamentar PNL, a reusit performanta de a avea 0% prezenta in parlament (din 2004 pana acum!!), spunand senin ca prezenta nu este importanta…

“Potrivit unui raport publicat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), referitor la prezenta la vot a parlamentarilor, Corneliu Vadim Tudor este senatorul cu cea mai mica rata de prezenta in sesiunea parlamentara februarie-iunie 2007, in timp ce, la Camera Deputatilor, in topul absentelor conduce Anca Boagiu. In topul chiulangiilor se mai afla Viorel Hrebenciuc, Ion Iliescu, Adrian Nastase, George Copos, Adrian Paunescu şi Crin Antonescu. Lista parlamentarilor care au absentat continua cu Varujan Pambuccian, Dan Ioan Popescu, Sorin Oprescu, Mircea Geoana.

Potrivit monitorizarii, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a inregistrat cea mai scazuta prezenta, la doar 2,1% dintre sedintele Senatului. Locul doi este ocupat de Sorin Oprescu, cu o rata de prezenta de 4,6%, urmat de presedintele PSD, Mircea Geoana, cu 4,8% si de Dan Voiculescu cu 5,5%.
La Camera, clasamentul celor ce au absentat este format din Anca Boagiu cu 3,0% prezenta, urmata de liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, cu 14,8%.
La polul opus se plaseaza politicienii cu prezenta cea mai ridicata la vot, printre acestia numarandu-se Gheorghe Funar (PRM), Gheorghe Gabor (PNL), Gheorghe David (PD).

Din perspectiva prezentei la vot, cei mai activi au fost parlamentarii UDMR, care au inregistrat o prezenta medie de 68%. Pe locul secund se situeaza reprezentantii PD cu 65%, urmati de cei ai PNL cu 63,3%.
Mult mai rar si-au exprimat acest drept parlamentarii din grupul minoritatilor, altele decat cea maghiara (48,6%) si cei ai PC (48,8%).
La capitolul initiative legislative semnate, cel mai harnic parlamentar s-a dovedit a fi senatorul PRM Gheorghe Funar, care a semnat peste 200 de proiecte de lege. Cel mai inactiv, din acest punct de vedere, a fost Ovidiu Musetescu (PSD), care nu a avut sau nu a semnat nici o initiativa legislativa in sesiunea care a trecut. Studiul mai arata ca 57 de parlamentari nu au adresat niciodata in sesiunea trecuta vreo intrebare sau interpelare autoritatilor.”

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

One Response to “Sublimi, dar lipsesc cu desavarsire”

  1. Romania … tara tuturor posibilitatilor. Ce America ? Singura mea dilema este: de ce pleaca toti sa Munceasca in afara, cand se poate Fura in liniste aici la noi in Romania.
    Acum ma duc sa ma culc, ca maine sa fiu fresh si gata sa mai invat cateva lucruri noi la facultate, toate, ca sa ma pot angaja, sa milogesc o marire de salariu si un post mai mare si poate cu bunavointa statului meu iubit, cand voi ajunge la 50 de ani, sa nu-mi mai ia 48% din salariu si sa-mi dea in schimb timp pierdut la ghisee, mijloace de transport putine si neincapatoare, locuri de parcare din parti; ca asa m-am obisnuit si asa imi place!

    Asa sa faceti si voi!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.