De ce mi-e mie groaza?

Mi-e groaza de functionarii de stat si de banci…

Functionarii de stat sunt experti in a se “strecura”, in a se fofila, in a se face ca muncesc. Deviza lor este, se pare, “noi ne facem ca muncim voi va faceti ca ne platiti”. Cata mediocritate si poltronerie! Ce filosofie nedemna!

Azi am pierdut o ora ca sa ma duc la o biblioteca inchisa, desi, dupa program, ar fi trebuit sa fie deschisa. Nu e prima oara cand mi se intampla si nu mi s-a intamplat doar cu bibliotecile… Acum, ma intreb eu, cine este de vina ca voi preda cu intarziere cartea?

Am mai pierdut azi o ora facand vizite “de curtoazie” la doua banci. Imi expira in curand cardul si parca nu mai am chef “sa mananc varza” ca in bancul ala cu comunistii. (Tuturor ne-a fost impusa BCR, pe motiv ca trebuie sa avem toti card la aceeasi banca).

Am, la propriu, oroare de banci si nu cred ca as putea lucra intr-o banca. Functionari sclivisiti, zambareti, super-politicosi, super-mincinosi. Cum poate cineva sa faca din pacalitul oamenilor o meserie? Cred ca fac instructaje strasnice despre cum sa omita comisioanele, cum sa te faca sa alegi in defavoarea ta si in favoarea lor, cum sa te duca de nas… Chiar daca te inarmezi cu toata vigilenta posibila, tot gasesc ei metode sa te fraiereasca. Ei sunt talharii moderni si cu acte in regula. Si nu iau de la bogati ca sa dea la saraci, ci tocmai pe dos.

Problema este ca nu poti scapa nici de functionarii de stat, nici de banci.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

7 Responses to “De ce mi-e mie groaza?”
 1. irina

  Functionarii de stat fac o confuzie semantica: ei cred ca daca se chiama “de stat”, treaba lor e sa stea. Si stau!
  Cat despre pacalitul oamenilor ca profesie, sunt destule categorii care fac asta. Dar cred ca nu trebuie decat un instructaj sumar in domeniu: avem un talent nativ la a insela. Uite si expresia “a duce de nas”, cat de grafica e! Expresiile astea spun mult despre mentalitatea poporului care le-a inventat. Parca vezi “smecherul”cel istet si “fraierul”, dus de respectivul organ olfactiv. E clar ce sentimente inspira fiecare.
  O zi mai buna!

 2. calatorul

  =))… Cred ca ar trebui sa si scrii in blogul tau…

 3. irina

  Sincer, de cand “vorbesc” pe blogul asta cu tine, ma cam gandesc sa fac asta.

 4. calatorul

  🙂 Ar fi un castig pentru noi toti.


 5. cum faci nu stiu, dar mereu folosesti procedeul acela literar, care o fi el, prin care cititorul se recunoaste in personajul operei.

  asa se face ca si noua ni s`a impus in bloc BCR, ca si eu am aflat ca alta banga[ING] ar fi avantajoasa, si ca se apropie momentul in care contractul cu BCR trebuie reinoit. deasemenea si eu doream sa fac o vizita acestei banci si nici eu nu am reusit.. dar din cu totul alte motive, precum lenea, uitarea sau lucrul peste program.

 6. calatorul

  ;)). Pot sa iti spun eu, BCR-ul are o dobanda de 0,25%/an, iar ING-ul de 8,25%…
  taxa de administrare este mai mare la ING, dar ei iti ofera si servicii suplimentare: iti vizualizezi situatia contului, iti poti schimba PIN-ul, iti tiparesti lunar gratuit extrasul de cont etc.

 7. Michael

  Mama are 52 de ani, si este invatatoare. Primul an a trebuit sa merg cu ea ca nu se descurca sa scoata banii. Ma intreb de cei mai in varsta, mai ales de femei….
  Evident ca nu toti,toate sunt atat de straluciti(te) ca mama.

  Nu putem decat sa tragem si sa facem ce putem sa imbunatatim situatia.
  Dar ma gandesc la voi, profesorii care dupa asemenea neplaceri, ajunse cotidian, cum puteti sa va mentineti calmul.
  BA CHIAR sa incerca sa “dezvoltati” copilul acela rebel si ranit si el de viatza.
  Mama n-are rabdare cu mine, daramite cu 26 dimineatza, si 32 dupamasa….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.