Persoana I singular…

Exista o categorie de oameni care imi repugna… cel putin. Este vorba de cei care spun eu atunci cand ar trebui sa spuna noi sau, si mai grav, ar trebui sa foloseasca persoana a III-a.

Cum sa nu imi creasca nivelul colesterolului cand citesc asa ceva:

“Un grup de pensionare i-a cerut sefului statului sa mai candideze, una dintre ele spunandu-i ca il voteaza si pentru trei mandate, daca “da pensii mari”. O alta femeie din multime a intervenit: “Dar cu pensiile noastre ce faceti, domnule presedinte ?!“. “Doamna, uite, v-am mai dat doua procente la pensie acum, de la 1 octombrie“, a raspuns presedintele Basescu”.

Orgoliu, grandomanie, iluzia puterii absolute, amagirea ca ai lumea la degetul mic… cand de fapt vinzi sloganuri gaunoase, efemere baloane de sapun in care sclipeste pentru cateva momente un fragil curcubeu, pentru ca apoi sa te lase cu ochii in soare. Desi probabil imbatatii cu irizatiile curcubeului s-au trezit, se pare ca mai sunt amatori de gogosi umflate, oamenii amarati, lipsiti de educatie si de discernamant care sunt dispusi sa isi vanda votul pentru promisiuni vane garnisite cu 2 lei. Praf in ochi.

Cand l-am ascultat pe Brucan profetizand ca Romania are nevoie de 20 de ani ca sa depaseasca sechelele comunismului, acesti 20 de ani mi s-au parut aproape o infinitate. Iata ca au trecut 20 de ani si am durereroasa senzatie ca i-am irosit.


RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

One Response to “Persoana I singular…”

  1. crezi ca nu stie ca nu e ok cum procedeaza ? stie foarte bine, dar mai stie ca ALTFEL n-are nici o sansa sa mai castige. sunt sute de mii de votanti care au ramas ancorati pe ideea “presedintele trebuie sa faca si sa dreaga”. guvern pentru ce mai platim atunci ??

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.