Septembrie

Sunt in luna septembrie doua dintre cele mai importante evenimente din an pentru mine: 9 a 9-a, ziua aniversarii casatoriei si 22 a 9-a, ziua sotului meu. Iata doua motive puternice sa iubesc aceasta luna, care altfel ma descurajeaza prin vizibila scurtare a zilelor si prin frigul care se ascunde in culori aurii si intr-un aer mirosind a reavan.

Ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca incepe scoala si se numara din nou bobocii si incep un nou an cu gandul ca am mai imbatranit si ca am ramas in acelasi loc, aceeasi… in timp ce chipuri noi se perinda prin fata mea.

Devin nostalgica. Si imi hranesc nostalgia cu Nana Mouskouri si cu mangaietoarea ei voce. Si trecerea anilor nu ma mai bucura, nu mai reprezinta prin simplul ei fapt un triumf, un pas spre tinta de a fi mare, de a fi pe picioarele mele, de a fi respectata. Asa ma gandeam cand aratam ca o liceana cu catalogul sub brat. Ma impiedicasem in forme.

Intre timp, mi-a intrat bine in cap ca nu ridurile si firele albe trebuie respectate… uneori chiar dimpotriva, din pacate… Intre timp, mi-am taiat pletele si m-am inasprit. Tolerez mai putin, dar inteleg mai mult. Stiu ce vreau si pierd prin urmare mai putin timp. Si as spune ca doar in fastii ani ai adolescentei am mai citit atat de mult si cu atata pasiune. S-au intors indragitele zile cand nu ma indur sa ma despart de cate o carte…

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=8ASFSk8b3Kg&feature=fvst]

PS: Dedic aceasta melodie, a Nanei, Irinei, nascuta si ea in luna septembrie.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=C5RJApaNheQ&feature=related]

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

7 Responses to “Septembrie”
 1. Irina

  Multumesc. Intamplator, imi placea la nebunie melodia in adolescenta…:) A doilea clip nu poate fi vazut, din pacate!
  Degeaba zici, in mod evident, timpul nu trece degeaba pe langa tine. Si trecerea lui nu e un scop in sine, ai dreptate. Toti suntem “a work in progress”, cred eu. Daca vrem. Pana obosim prea tare.
  Eu nu sunt in acelasi loc si nici asta nu e usor. Nu pot citi si am cosmaruri in fiecare noapte- de stres. O sa intre toate pe fagas, dar mai dureaza.
  Cei multi inainte! O toamna insorita!

 2. calatorul

  Am remediat problema cu al doilea clip.
  Frumos spus “a work in progress”, asa imi place si mie sa cred. Dar (mai mult ca sa imi clarific mie spun asta) timpul ne ajuta doar sa ne slefuim, materialul din care suntem croiti ramane, inevitabil, de aceeasi calitate. (in ultimul timp m-am gandit mult daca oamenii se schimba in timp…)
  O toamna senina si blanda, cu nopti linistite si reconfortante, iti doresc!

 3. irina

  Mi-a picat o fisa” Capricorn si Fecioara, si voi. Am citit ca e cuplul ideal …cand e vorba sa planga unul pe umarul altuia! 🙂 La noi se potriveste.

 4. calatorul

  :)) adevarat. Si noua ni se potriveste. Facem cu randul. Doar ca randul meu vine mai des.

 5. irina

  Esti cam smechera. Si al meu la fel! :))


 6. Cand doi calatori se intalnesc intamplator, in drumurile lor, se saluta, chiar daca nu se cunosc si au un al saptelea simt, prin care recunosc imediat daca se simpatizeaza sau nu.
  Mie imi pari tare simpatic si te salut Calatorule!

 7. calatorul

  Te salut si eu, Carmen! Ma bucur ca ne-am intalnit. Pe langa multe altele, inefabile lucruri, avem si acelasi tip de laptop – Toshiba. 🙂
  O toamna insorita si o zi de 20 octombrie luminoasa si fasta! 🙂

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.