Ce nu mi-as dori…

Decembrie este pentru mine luna unui bilant. Sfarsit de an calendaristic, dar si de an al scurtei mele existente.

Pentru ca nu am prea multe de bifat, pentru ca nu am realizat aproape nimic in afara de supravietuire si pastrarea demnitatii si principiilor mele, pentru ca nu am dat nici o lupta in exterior, ci doar cu mine insami, pentru ca in exterior am capitulat fara lupta si fara glorie asadar… pentru ca anul acesta am adunat amanari, tristeti si dezamagiri mai mult decat bucurii si impliniri nu vreau sa imi doresc ceva, ci sa nu imi doresc sau sa ma gandesc la ce nu mi-as dori.

Nu mi-as dori sa traiesc o vesnicie. Pana acum cativa ani credeam ca 50 de ani sunt suficienti. Acum nu mai am limite atat de drastice, dar nu mi-as dori sa ajung batrana si neputincioasa.

Nu mi-as dori sa traiesc mai mult decat cei dragi mie si stiu ca asta este un semn de grav egoism.

Nu mi-as dori sa nu am un serviciu, sa nu muncesc. Sa spunem ca sotul meu ar castiga destul sau ar fi foarte bogat si mi-ar spune ca pot renunta la munca mea… ei bine, nu as accepta asta. Cred chiar ca as face mult mai multe.

Nu mi-as dori sa raman mereu mica, desi, ca orice adult, am momente in care invidiez lipsa de griji si zburdalnicia copiilor.

Nu mi-as dori sa imi cunosc viitorul, daca asta ar fi posibil. In spirit de gluma, nu mi-as dori nici sa stiu ce am facut in vietile anterioare, din nou, daca asta ar fi posibil.

Si acum ce nu imi doresc:

Nu imi doresc sa ma placa toata lumea, dupa cum nici eu nu plac pe toata lumea. Unul dintre principiile moralei atemporale este iubirea aproapelui, iubirea neconditionata a tuturor oamenilor. In adolescenta imi imaginam ca o pot face. Cu timpul mi-am dat seama ca nu sunt in stare. In acest caz si numai in acest caz imi permit sa spun “Asta e!”. Nu pot si nu vreau sa iubesc pe toata lumea. Iisus, Buddha au putut, eu nu ma compar cu ei.

Nu imi doresc sa mi se faca urari din obligatie. Ma lipsesc de astfel de urari, dupa cum ma lipsesc de persoanele care imi zambesc din interes.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

One Response to “Ce nu mi-as dori…”

  1. La finalul fiecarui an , fiecare dintre noi isi face un mic bilant: ce am facut anul asta ,mult sau putin , ideea este ca anul urmator ca ne aduca realizarea tuturor obiectivelor nerealizate in acest an care e pe final.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.