Instinctul matern

file02830.jpgTitlul este in acest caz inselator. Nu ma refer la naturalul instinct care o face pe mama sa isi protejeze copilul, ci la acela posesiv si acaparator care le determina pe sotii sau pe iubitele cu state vechi sa sara ca leoaicele (mai evident sau intr-un mod mai voalat) in apararea consortilor… ori sa umple farfuria acestora ca sa fie ele sigure ca mananca ori…

Exista si in mine acest instinct, dar am avut sansa de a vedea astfel de scene si de a-mi da seama cat sunt de dezagreabile. In plus sunt si daunatoare. De ce ar trebui sa tratam un barbat ca pe o fiinta neajutorata? De ce ar trebui sa plecam de la premisa ca nu s-ar descurca fara noi, salvatoarele, comorile nepretuite din viata lor? De ce ar trebui sa le subestimam capacitatile?

Imi este mila de acei barbati care, daca sunt comozi sau prosti, vor accepta un asemenea tratament spunandu-si ca sunt tare iubiti si importanti. Nu isi dau seama ca se lasa astfel castrati psihologic.

Cat despre acele femei impulsive care isi imagineaza ca sunt grozave… mi-e mila si de ele pentru ca risca serios ca intr-o zi, cand vor cauta langa ele un brat puternic de care sa se sprijine, sa gaseasca bratul unui baietel egoist si rasfatat.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

5 Responses to “Instinctul matern”

 1. tu esti ideala pentru un post la radio in emisiuni genul mid`night`caller.

  toate subiectele au susbstanta si provoaca prin actualitatea lor la polemici interminabile.

  dar pe subiectul de mai sus polemica e inutila. masculul si femela sunt specii diferite. e interesant modul in care o femeie percepe un barbat, evident e si utila informatia, dar eu cred ca niciodata masculul nu va putea privi din perspectiva unei femei si nici invers.

 2. calatorul

  ;;)

 3. Mirela

  are dreptate koma…
  ar trebui sa te propunem la o emisiune radiofonica!

 4. Michael

  De acord in legatura cu emisiunea.
  Am avut “nesansa” sa-(l) cunosc odata pe Calator si pot spune ca un talent si mai MARE este ca poate sa ii ridice pe altii la rampa. Sa le puna mingea la fileu…
  Ar fi un orator si un moderator extraordinar!

  Cred in egalitate. Clar. Dar asta nu inseamna ca suntem identici.
  koma-specii diferite. DA. Un barbat trebuie sa fie o mana care poate sa o tina delicat pe femeie in palma, si poate sa stranga degete si sa devina un pumn…

  Cand e bolnav, ranit, obosit (fizic, psihic, emotional) da…..ajuta-L. Altfel lasa-l sa fie independent, puternic, assertive (nu situ sinonim in romana, decat aprox. agresiv) adica BARBAT.

 5. calatorul

  Gandesti foarte matur, dar asta nu ma mai mira… Si ai o parere prea buna despre mine, cred. 🙂

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.