Doua rate leganate sau despre casatorie

file0057.jpgA venit vremea insorita si noi ne-am avantat din nou cu bicicletele in parc. Lacul este plin de rate salbatice si de alte pasari cenusii. Mi-ar placea sa stiu ce pasari sunt, mi-ar placea sa stiu daca ratele isi schimba partenerul in fiecare an sau il au pentru toata viata…

Am vazut si doua rate, un el frumos colorat si o ea cenusiu-pestrita, care se leganau agale pe uscat cautand mancare. Am observat cu tristete ca ratoiul avea o aripa beteaga. Intr-o clipita mi-a trecut prin minte ca si ei pot fi impreuna la bine si la rau… pana la capat, apoi am remarcat ca si doamna rata avea un defect: era schioapa! S-au gasit! Si pareau sa se inteleaga foarte bine, sa isi duca traiul linistit, mai retras, la o oarecare distanta de larma stolului. De acum inainte le voi duce de mancare.

Oamenii ar putea lua lectii de statornicie si de monogamie de la unele rude din frumoasa si variata noastra natura. Ferice de rate sau lupi! Ei nu se plictisesc, nu sunt toropiti de rutina, nu se simt luati pe sus de iuresul vietii. Nu se plafoneaza, nu isi ies din fire. Toate acestea sunt pericole care ne pandesc pe noi, oamenii. Pe cei necasatoriti, dar mai ales pe cei casatoriti.

Cum am putea defini casatoria? Inchisoare? Colivie de aur? Refugiu? Libertate in doi? Echipa de cursa lunga? Imi aduc aminte ca Socrate a fost odata intrebat de un tanar: “Ce sa fac? Sa ma insor sau nu?” si inteleptul grec i-a raspuns: “Orice ai face, tot vei regreta pana la urma”. :))

Acum cateva zile am fost si eu intrebata de o adolescenta daca este mai bine sa te casatoresti sau nu. Mi se pare o intrebare foarte dificila… asa ca i-am raspuns cu o replica dintr-un film: “Daca ai o cat de mica indoiala, este mai bine sa nu faci pasul”. Apoi i-am spus “Este bine, dar cu conditia sa fie persoana potrivita”.

Cum stii care este persoana potrivita? Uff…

Va urma…

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.