Mic exercitiu de logica, chimie, fizica, umor si imaginatie

Fizica şi iadul

Următoarea întrebare ar fi fost pusă la un examen de chimie la Universitatea Liverpool. Răspunsul dat de unul dintre studenţi a fost atât de “profund” încât profesorul l-a împărtăşit colegilor săi, iar astfel am ajuns să avem plăcerea de a-l cunoaşte.

Întrebare suplimentară: Este iadul exoterm (emite căldură) sau endoterm (absoarbe căldura)?
Pentru a-şi demonstra opinia, cei mai mulţi studenţi au folosit legea
lui Boyle, care spune că un gaz se răceşte atunci când se extinde şi se încălzeşte atunci când este comprimat sau ceva similar. Însă unul dintre studenţi a scris următoarele:
În primul rând, trebuie să cunoaştem cum se schimbă masa iadului în
timp. Aşadar, trebuie să cunoaştem rata cu care sufletele ce intră în iad, comparativ cu rata celor care pleacă din iad. Cred că putem să presupunem cu destul de multă siguranţă că, o dată ce un suflet ajunge în iad, nu mai iese niciodată. Prin urmare, nici un suflet nu iese din iad. În ceea ce priveşte rata celor care intră, să ne uităm la diferitele religii care exista astăzi în lume.
Cele mai multe dintre aceste religii spun că, dacă nu eşti un membru
al lor, vei ajunge în iad.
Dat fiind că existe mai mult de o singură asemenea religie şi cum oamenii
nu sunt membri ai mai multor religii simultan, putem să facem estimarea că toate sufletele merg în iad. Date fiind ratele naşterilor şi deceselor, putem să spunem că numărul sufletelor din iad creşte exponenţial.

Acum trebuie să ne uităm la volumul iadului. Legea lui Boyle spune că, pentru ca temperatura în iad să rămână constantă, volumul iadului trebuie să crească proporţional cu numărul sufletelor care intră. Acest lucru arată că sunt două posibilităţi:

1. Dacă iadul se extinde cu o rată mai mică decât cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura şi presiunea în iad vor creşte atât de mult, încât până la urmă se va declanşa tot iadul pe pământ.
2. Dacă iadul se extinde cu o rată mai mare decât cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura şi presiunea vor scădea până când o să îngheţe iadul.
Asadar, care dintre ele este?
Daca acceptăm postulatul pe care mi l-a dat Sandra în primul an de facultate, “o sa inghete iadul înainte să mă culc cu tine” şi ţinând cont de faptul că m-am culcat cu ea azi-noapte, atunci ipoteza a doua trebuie să fie cea corectă.
Prin urmare, sunt sigur că iadul este endoterm şi că a îngheţat deja.
Corolarul acestei teorii este că, din moment ce iadul a îngheţat, rezultă că nu mai acceptă nici un suflet şi a dispărut… rămânând numai Raiul, ceea ce, prin urmare, dovedeşte existenţa unei fiinţe divine – ceea ce explică de ce, noaptea trecută, Sandra striga “Dumnezeule!”.

Acest student e singurul care a luat 10.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Adresa de mail:  Aboneaza-ma  

4 Responses to “Mic exercitiu de logica, chimie, fizica, umor si imaginatie”

 1. Superb! Într-adevar logica, chimie, fizica, dragoste, umor…important este ca partenerul de discutie sa fie pe aceeasi lungime de unda!
  Îmi amintesc de o alta poanta petrecuta la examene:
  Profesorul spune: “…Vad ce nu esti pregatit de loc! Stii macar ce înseamna un examen?” Studentul: “Bineînteles! Este o discutie între doi oameni inteligenti!” Profesorul: “si daca totusi unul este IDIOT?” Studentul: “Atunci celalalt pica examenul!” 🙂

 2. calatorul

  :))


 3. Din doua, una. Ori profesorul era beat, ori studentul era beat. Doar asa putea primi studentul nota 10.

 4. Marius

  Nu-i decat o bascalie. Cu siguranta va placea tuturor pustanilor pentru ca e teribilista. Daca profesorul i-a dat 10 inseamna ca intrebarea era in bascalie si prin urmare astepta un raspuns in acelasi registru dar atunci din punct de vedere profesional profesorul e clar neserios.
  Cat despre iad, cine crede ca acolo sunt cazane cu smoala n-a inteles nimic. Cu toate acestea nu am pretentia ca eu am inteles, dar parca nu-mi vine nici sa rad.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.